Google author rank

Geclaimde Google Authorship Berichten Komen Hoger in Google

Google author rank“De invloed van Google Authorship en Author Rank op de naamsbekendheid van auteurs.”

Google Authorship mark up wordt niet meer ondersteund. Het was een manier om auteursinformatie zichtbaar te krijgen in de zoekmachine. Hierbij werd een technische link (via HTML) gelegd naar iemands Google plus profiel, waardoor er een koppeling ontstond tussen de inhoud van een stuk tekst en de auteur er van.

De introductie van Google Author Rank

Google vroeg in 2005 patent aan op de term Author Rank (auteurs rangschikking).
Google wilde hier mee bereiken dat de teksten van auteurs meer op basis van betrouwbaarheid en reputatie van de schrijver werd beoordeeld.
Toendertijd was dit echter nog niet mogelijk, maar toen Google plus werd geintroduceerd, kon dit wel waargemaakt worden.
Google gaat de geschreven stukjes dus op inhoud beoordelen, op basis van de auteur en niet aan de hand van de website waar het geschreven stukje op voor komt.

Het komt er dus op neer, dat artikelen die qua kwaliteit goed beoordeeld worden door lezers, een betere plek krijgen in de zoekmachines.
Je kunt als auteur, aan je eigen Author Rank werken door een eigen Google plus profiel aan te maken.
Om dit goed te doen, moet je bij het veld “bijdragen” zo goed mogelijk invullen op welke websites je jouw geschreven stukjes, bijvoorbeeld blogs, hebt gepubliceerd.

Google probeert met Google plus Author Rank meer onder de aandacht te brengen en wil hiermee beter kunnen concurreren met bijvoorbeeld Facebook Edge Rank.

Op dit moment maken nog maar weinig mensen gebruik van Google Autorship en hiermee laten veel bloggers en bedrijven kansen liggen om hoger in Google te komen met hun blog artikelen. Om het claimen van Authorship te bevorderen heeft Google meer mogelijkheden toegevoegd. Zo kan de gebruiker van Google Plus zijn auteursbereik nu zien op zijn eigen Google plus pagina. De tijd zal uit moeten wijzen of uiteindelijk veel meer auteurs Google Authorship gaan gebruiken.

Voordelen van het claimen van Google Authorship:

  • Naamsbekendheid en vakbekwaamheid zijn eerder zichtbaar. Door middel van Google Authorship is het makkelijker om een auteur te herkennen en te onthouden omdat er een foto aan het geschreven stukje gekoppeld is en deze foto is zichtbaar in de zoekresultaten van Google.
  • Omdat de foto naast herkenning ook meer opvalt zal dit leiden tot meer click throughs wat op zijn beurt weer tot gevolg heeft dat de berichten hoger in Google komen.
  • Door middel van Google Authorship kan een ander niet snel met een door jouw geschreven stukje aan de haal gaan en hier hoger voor gaan ranken dan jij doet omdat het artikel als eerste aan jouw auteurs account wordt gekoppeld zodra het online staat.

Hoe benut je Google Authorship het best?

Beginnen met het opbouwen van je auteur rang is belangrijk en zal zeer nuttig zijn voor uw site wanneer u er nu mee begint. Met het delen van je berichten en het aangaan van interactie met anderen op Google Plus krijgt u meer exposure speelt een rol spelen in de manier waarop u wordt gerangschikt als auteur en is  van invloed op uw PageRank. Ook wanneer u alleen maar kleine stukjes schrijft, bijv. als blogger op je eigen site, kun je het Authorship hier van claimen.

Hoe Google Authorship Verbeteren?

  • Het is belangrijk om uw profiel goed bij te houden en geregeld nieuwsberichten te publiseren op uw Google+ pagina en interactie aan te gaan met andere leden en te reageren op onderwerpen die relevant zijn aan uw business.
  • Voeg influencers vanuit uw branche toe aan uw circels
  • Zorg ervoor dat uw foto´s en blog posts van goede kwaliteit zijn.
  • Zorg ervoor dat uw berichten deelwaardig zijn en eenvoudig te delen zijn op social media kanalen.
  • Het achterlaten van reacties op uw blog post moet eenvoudig en aantrekkelijk zijn. U kunt bijvoorbeeld de plugin Comment Luv installeren wanneer u een WordPress site heeft. Dit zal ervoor zorgen dat men eerder een reactie achterlaat op uw blog omdat reageerders er een extra backlink bij krijgen naar 1 van hun (gerelateerde) blog posts.
  • Controleer geregeld of er geen fouten op uw website staan, door fouten is het mogelijk dat Google uw website lager plaatst in de zoekmachine rankings. Als uw website er overzichtelijk uitziet en bezoekers er makkelijk op kunnen vinden wat ze zoeken, is het logisch dat de bezoeker een volgende keer weer terugkomt op jouw pagina.
  • Een goede tip om zelf meer bekendheid te krijgen, is het schrijven van een gastblog op een website die goed wordt gewaardeerd.

hoe author rank verhogen?

Hoe Google Authorship Claimen?

Op internet zijn verschillende instructie videos beschikbaar voor het instellen van Google Authorship op je Google account. Het kost misschien heel even wat tijd en moeite om je account in te stellen, maar je kan er veel mee bereiken. Om te beginnen kun je jezelf hier aanmelden als auteur en je blogs en Google account koppelen. Als je nog meer hulp nodig hebt kun je onderstaande video bekijken.

Geef een reactie