mobile site

Mobiele Website Laten Maken Voor SEO

Heeft u onlangs een email gekregen vanuit uw Google Webmasters account dat uw website het niet goed doet op mobiel en gefixt moet worden? U bent niet de enige. Nog steeds zijn veel sites niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. En omdat Google haar gebruikers een optimale ervaring wil bieden zullen sites die niet voor mobiel zijn geoptimaliseerd lager in de Google rankings worden gezet zoals de afgelopen tijd ook te lezen was op verschillende bronnen.

Mobiele (Zoek)Verkeer en Aantal Mobiele Transacties Stijgt Explosief!

Tot 21 juni heeft u de tijd om uw site mobiel vriendelijk te laten maken! Google gaat namelijk website zonder mobiele variant lager in de zoekmachine rankings zetten. Dat is ook niet verwonderlijk aangezien mobiel nu explosief aan het groeien is en Google haar gebruikers een optimale gebruikerservaring wil geven en dat betekent snelle laadtijden en gebruiksvriendelijk design zonder horizontaal scrollen op mobiel. Ook blijkt uit de laatste rapporten van Zanox dat het aantal mobiele transacties in het 4e kwartaal van 2014 ruim twee keer zo hoog lag als in het kwartaal ervoor wat aangeeft dat de adoptie van mobiel een vogelvlucht neemt.

infographic_mobile guide

Google Beloont “Mobile Ready Sites”

Daarnaast beloont Google sinds kort websites die over een mobiele variant beschikken met een vermelding “mobile-friendly” wanneer er wordt gezocht in de zoekmachine op een mobiel apparaat. Wanneer u dus niet goed bent voorbereid gaat u veel omzet mislopen.

Responsive_Web_Design
Een Responsive Website Is Geen Mobiele Website! Qua Conversie Optimalisatie Valt Er Nog Veel Te Winnen Met Een Echte Voor Mobiel Geoptimaliseerde Site!

Alleen een responsieve website is vaak niet voldoende!
Men navigeert veel meer met de duim op mobiele apparaten en men houdt niet van scrollen op hun mobiel om de informatie te vinden. Uw website moet hierop ingesteld zijn door de belangrijkste call-to-action buttons direct in beeld te brengen, zodat men b.v. meteen de prijzen, reviews, resultaten en het offerteaanvraag formulier ziet. Zo zult u meer verkopen gaan genereren via de website bezoekers die uw site op hun mobiele telefoon bezoeken.

Informatie Uit Mobiele Apps Wordt Geïndexeerd Door Google
Google gaat ‘mobielvriendelijkheid’ zwaarder wegen en tevens ook gegevens uit apps indexeren. Dat lukt momenteel alleen bij Android apps maar wellicht in een later stadium ook bij iPhone apps.

De Oplossing Voor Verbeteren en Optimaliseren Van Mobiel Website Verkeer!

Wij kunnen u helpen om voor een belachelijk lage prijs dit te voorkomen en uw concurrenten het nakijken te geven. U gaat dus niet lager in de rankings gezet worden en uw concurrenten zonder mobiele site dus wel. U gaat dus een hoop van uw concurrentie verslaan voor alle mobiele zoekopdrachten die worden gedaan en dat is momenteel.

Waar moet je mobiele site aan voldoen?

 • Geen gebruik van Flash!
 • Niet horizontaal hoeven scrollen
 • Tekst is goed leesbaar zonder in te hoeven zoomen
 • Linkjes staan niet te dicht op elkaar (zodat niet gemakkelijk een verkeerde link aangeklikt kan worden);

Mobiele Website Testen

Om uw website te testen op mobiel vriendelijkheid kunt u bij een aantal sites terecht. De meest voor de hand liggende is de Mobile Friendly test van Google zelf. Als uw site er bij hun goed uitkomt dan lijkt mij dit het meest belangrijk. Ook kunt u bij MobileTest.me waar u uw site kunt testen op zo´n honderd verschillende mobiele apparaten met verschillende scherm afmetingen van onder andere de volgende merken:

 • iPhone
 • Samsung
 • Blackberry
 • Google Nexus
 • HTC
 • Huawei
 • LG
 • Motorola
 • Nokia
 • Sony (Xperia)
 • Xiaomi
 • ZTE

Wilt u Voordelig Een Mobiele Website Laten Maken?

Wij kunnen u helpen om uw website mooi vorm te geven op mobiele apparaten. Laat ons weten welke website u mobielvriendelijk wilt laten maken en wij komen met een voorstel voor mobile website design. U kunt hiervoor het contactformulier gebruiken.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties