meer website bezoekers

20 Top Tips Voor Veel Meer Bezoekers Op Je Website

meer website bezoekersEindelijk is het zover, je website af en hij staat online. Je hebt waarschijnlijk veel tijd en geld gestoken in een mooie en professionele website. Nu is het zaak om meer bezoekers op je website te krijgen anders zijn al je inspanningen voor niks geweest. Een website zonder bezoekers is natuurlijk niet interessant omdat het geen geld op kan leveren. Het is wel de bedoeling dat u de juiste bezoekers aantrekt want niet alle website bezoekers zijn even waardevol. U wilt er natuurlijk voor zorgen dat potentiele klanten uw website gaan bezoeken. Deze bezoekers kunt u namelijk omzetten in betalende klanten. Met de onderstaande top 20 tips proberen we u op weg te helpen en ideeën aan te leveren over de verschillende mogelijkheden die er zijn om meer bezoekers op je website te krijgen.

Top Tip 1:
Allereerst is het belangrijk dat mensen je website kunnen vinden. De meeste mensen zoeken op een bepaald onderwerp via een zoekmachine zoals Google en Yahoo.
De eerste stap is er voor zorgen dat mensen je vinden. Via de site http://www.google.nl/intl/nl/add_url.html kun je je website toevoegen aan het bestand van Google. Je site wordt tevens aan de index toegeovegd wanneer je je site aanmeld bij Google Analytics of Google Webmaster Tools. Als je nog slimmer bent dan meld je je site aan bij een directory zoals Gratis Linkbuilding. Google zal de nieuwe link snel vinden want deze wordt op de homepage geplaatst en daarna zal Google je site dus vinden en gaan spideren en indexeren. Zo heb je dus gelijk een backlink erbij en dit zorgt er meteen voor dat je hoger in Google komt.

Top Tip 2:
Zorg dat je website over kwalitatief goede content beschikt. Op deze manier heb je meer pagina´s die je kunt optimaliseren voor bepaalde keywords. Tevens is het zo dat wanneer je zoekwoorden op je site plaatst dat die geindexeerd worden in Google en je dus kans hebt om hierop te gaan scoren in de zoekmachines. Plaats regelmatig iets nieuws op je website, zo blijven je bezoekers nieuwsgierig en zal Google je belonen wanneer Google ziet dat je je site regelmatig onderhoud en van nieuwe content voorziet.

Top Tip 3:
Zorg voor verschillende backlinks naar je website en maak deze geleidelijk aan om zo een natuurlijk link profiel te creeren. Zo kom je hoger in Google en komen mensen sneller in aanraking met jouw website.

Top Tip 4:
Plaats directe links naar de sociale media op je website, zoals Twitter, Facebook en Google+. Zo kunnen bezoekers alles in één klik delen, of berichten tweeten en dit is een goede vorm van reclame. Voeg tevens bij de link naar je Google+ pagina de rel=”me” tag toe zodat Google weet wie je bent en wanneer je teruglinkt vanuit je Google+ pagina zal je gelijk je Google Authorship bevestigen. Het voordeel van het bevestigen van je Google Authorship is dat er een profielplaatje van je Google+ pagina bij je zoekresultaten verschijnt.

Top Tip 5:
Wees actief op je sociale media, zorg dat je regelmatig nieuwe berichten plaatst zodat je niet vergeten wordt en men eerder de interactie met je zullen aangaan.

Top Tip 6:
Vind een goede balans in het delen van berichten. Als je teveel berichten plaatst kunnen je volgers zich hieraan gaan irriteren, dit wil je voorkomen. Deel alleen relevante en waardevolle informatie. Zo behoudt je je vrienden en zullen ze je berichten eerder lezen en delen.

Top Tip 7:
Maak een interessante blog voor op je website. In dit blog kun je de mensen bijvoorbeeld een kijkje geven hoe de dingen er in het bedrijf aan toe gaan. Plaats hier bijvoorbeeld hoe een eventueel product gemaakt wordt, over nieuwe activiteiten die er aan komen, of gewoon interessante weetjes.

Top Tip 8:
Zorg dat je niet te veel reclame op je website hebt staan. Natuurlijk kun je mensen op je website laten adverteren, maar als er teveel advertenties op je website staan, is het ten eerste moeilijk om door de bomen het bos te zien, en ten tweede wordt het dan snel gezien als spam. Ook zal je op deze manier niet hoog in de rankings van de zoekmachines terecht komen.

Top Tip 9:
Maak een overzichtelijke website, zodat bezoekers makkelijk kunnen zien wat ze waar kunnen vinden. Als je teveel content op je bezoekers in 1 keer afvuurt is het moeilijk voor ze om te zien waar ze heen moeten gaan. Leid je bezoekers de goede kant op, zo creer je een goede sales funnel en zal je meer verkopen.

Top Tip 10:
Organiseer een wedstrijd via sociale media kanalen. Als je bijvoorbeeld op je Facebook pagina een like, deel en win actie organiseert zorgt dit voor veel exposure in korte tijd.

Top Tip 11:
Laat de bezoekers actief meepraten of denken op de website. Als je ergens op je website een plekje maakt waar bezoekers een bericht achter kunnen laten of kunnen stemmen in een poll, maak je het een actief medium. Ook geeft dit de bezoekers een gevoel dat hun mening er wel degelijk toe doet, en voelen ze zich betrokken bij de website.

Top Tip 12:
Plaats een korte enquête op je website. Je kunt ervoor zorgen dat deze enquête automatisch naar voren komt bij het openen van je website. Zo kun je zien wat de mening van de bezoeker is, en daar heb je veel aan. Let wel op dat je niet teveel vragen stelt, dan wordt het vervelend en zullen niet veel mensen de enquête in willen vullen.

Top Tip 13:
De spelling en grammatica van je website moeten goed zijn. Als je website vol spelling en grammatica fouten staat, krijgt deze een lage ranking. Ook moeten bezoekers zich willen identificeren met jouw website, en niemand wil zich identificeren met een pagina vol spellingsfouten.

Top Tip 14:
Verbeter je ranking door sleutelwoorden op je website te plaatsen. Als er sleutelwoorden zijn die vaak gebruikt worden op je website, zal je hoger in de google ranking komen. Zorg er wel voor dat de sleutelwoorden gepast op de website staan, niet dat er af en toe in het midden van een zin een sleutelwoord staat die hier eigenlijk helemaal niet past. Oftwel de zinnen moten goed lopen en zorgen voor meer verkopen. Zorg er dus voor dat je klanten goede teksten voorgeschoteld krijgen.

Top Tip 15:
Ruil links met verschillende, lieft gerelateerde websites. Maak afspraken dat als zij jouw link op hun website plaatsen jij hun link plaatst. Dit is een hele goede en makkelijke manier om mensen naar jouw website te leiden. Let wel op, op welke website jouw link verschijnt, en bedenk of je jouw website met deze website wilt identificeren. Ga nooit linken met een gok- of porno site want dit zijn buurten waar je vandaan wilt blijven aangezien Google dit niet waardeerd.

Top Tip 16:
Zorg ervoor dat het laden van de website en de content niet te lang duurt. Niemand vind het leuk om lang te wachten en daarom is het belangrijk dat je website goed en snel laad. Dit doe je bijvoorbeeld door onnodige plaatjes en effecten achterwege te laten en je plaatjes te comprimeren en filmpjes vanaf bijvoorbeeld Youtube te laden in plaats vanaf je eigen server.

Top Tip 17:
Er zijn een aantal websites die gebruik maken van het horizontale scrollen. Dit kun je beter niet doen, voor veel mensen is dit ongemakkelijk omdat ze nou eenmaal gewend zijn aan het verticale scrollen. Daarnaast is het niet handig wanneer je geen goed overzicht hebt van je site bij het openen van je homepage. Alle belangrijke elementen moeten direct zichtbaar zijn en tevens op schermen met andere formaten zoals mobiele apparaten. Het verbeteren van visuele en functionele aspecten van je site zal ervoor zorgen dat men eerder terug komt op je site en zal er dus uiteindelijk ook voor zorgen dat je meer bezoekers op je site krijgt.

Top Tip 18:
De achtergrond van je website is belangrijk, omdat het de sfeer overbrengt. Het is niet handig om een drukke achtergrond te hebben omdat dit teveel afleid van wat je echt wilt laten zien. Zorg er wel voor dat het geen zware afbeelding is dan dan zal je site niet snel meer laden. Beter is het om speciale achtergrondafbeeldingen te gebruiken die een patroon vormen wanneer je ze naast elkaar en onder elkaar zet. Je kunt namelijk dan het plaatje zowel horizontaal als verticaal laten herhalen en dan wordt het hele scherm gevuld terwijl er maar een heel klein bestand hoeft te worden geladen en de laadtijd van je site nauwelijks wordt aangetast.

Top Tip 19:
Zoek contacten met websites van mensen of bedrijven die iets met jouw website te maken hebben. Het is ten eerste interessant voor jezelf om deze te volgen, maar ook is het goed voor bezoekers om te zien dat jij helemaal in deze branche zit. Vraag tevens of het mogelijk is om een gast artikel aan te leveren. Op die manier kun je je als expert profileren en snel meer bezoekers op je website krijgen.

Top Tip 20:
Om je website te verbeteren heb je vooral veel geduld nodig. Het lijkt een makkelijke klus maar het vergt veel werk. Al je acties moeten eerst opgang komen en dan pas zal je resultaten zien. Geef dus niet te snel op als het even niet lukt.

Conclusie:

Als je deze 20 tips toepast, zal je zien dat het aantal bezoekers van je website snel kan stijgen.

 meer website bezoekers

Vergelijkbare berichten

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties