De Beste Gratis SEO Tools

gratis-seo-toolsEr zijn een hoop gratis SEO-tools die u erg goed op weg kunnen helpen met het maken van analyses. Voor zowel commerciële als de gratis tools geld dat je de beste resultaten behaald door de functionaliteiten en mogelijkheden goed toe te passen en daar gaat meestal aardig wat tijd in zitten. Hoe meer features hoe moeilijker het wordt. Probeer daarom een eenvoudig stappenplan te hanteren dat u continue het gewenste resultaat oplevert. Hieronder vindt u enkele gratis SEO-tools die wij dagelijks gebruiken.

Ahref SEO-toolbar

De Ahrefs SEO Toolbar heeft de grootste link database ter wereld. Ahrefs is erg handig om het backlink profiel van jouw concurrent te bekijken, maar ook het link profiel van jouw eigen website. Alle toegankelijke websites worden gecontroleerd en zo ontstaat er een uitdraai van alle backlinks. Hier kun je zelf een rapportage van maken. Zo kun je zelf zien of jouw website een juist backlinkprofiel heeft. Deze tool heeft mooie graphics en is makkelijk en handig in gebruik bij monitoren van ankerteksten en domeinen.

SEO for Firefox

SEO voor Firefox voegt extra informatie aan de resultaten van Google toe. Dit zorgt er voor dat wanneer u iets via Google opzoekt er ook gelijk informatie zoals leeftijd, aantal links, Pagerank wordt aangegeven. Ook het type links en Alexa ranking worden aangegeven.

SEOBook SEO Toolbar

De SEO toolbar van SEOBook is een tool die je direct alle informatie geeft die je nodig hebt. Van elke website die je bezoekt. Deze plugin geeft bijvoorbeeld: inschatting van aantal bezoekers, aantal backlinks en leeftijd. Deze toolbar is alleen geschikt voor Firefox.

MOZ SEO toolbar

Met de handige gratis SEO toolbar van Moz kun je onder andere de MozRank, Domain Authority en Page Authority  waarde van een internet pagina in 1 oogopslag zien. Je moet hiervoor wel even inloggen in je account om de data te zien. Tijdens het linkbuilden, kun je zo zien welke sites waardevol zijn. Mozbar laat ook SEO-statistieken zien. Bij deze tool kun je zoekwoordposities checken en ook het gebruik van de keword difficulty is praktisch. Een erg handige plugin voor bijvoorbeeld een online marketeer.

Gratis Online Rank Tracker

seolium.com project setup
Klik voor grotere afbeelding!

Seolium.comrank tracker gratis 500 credits per maand! Het mooie van de gratis online rank tracker is dat je ten eerste veel gratis credits krijgt, veel meer dan vergelijkbare online rank trackers. Ten tweede je kunt laserscherp lokaal afstemmen, zodat je lokale rank resultaten zo goed mogelijk overeenkomen met de resultaten die men ziet vanaf de locatie die je instelt. Daarnaast maakt deze Google rank tracker software gebruik van hun eigen database waardoor ze niet constant een API met IP-proxy moeten gebruiken waardoor de Googleranking data onnauwkeurig wordt, omdat Google bij teveel request de data blocked. Door gebruik te maken van hun eigen database garanderen ze een nauwkeurigheid van de gerapporteerde ranking data van 99,7%. Rank checks kunnen dagelijks, wekelijks en maandelijks worden uitgevoerd of op request, dus handmatig. Op die laatste manier gebruik je dus het minste aantal credits. Naast de ranking data kun je jouw rankings vergelijken met die van je concurrenten en wordt tevens het zoekvolume van de keywords gerapporteerd. Een andere feature waarmee deze SEO tool zich onderscheidt van de concurrentie is het feit dat je oneindig veel projecten, concurrenten en rapporten mag aanmaken.

SEOKicks Backlink Checker

De database van het Duitse SEOKicks bevat meer dan 50 biljoen links. Links die niet meer bestaan worden automatisch uit de SEOkicks databank verwijderd. Naast dat er toegang tot backlinks wordt gegeven via de website, is het ook mogelijk om data via backlink API op te halen en deze naar uw eigen gegevens te importeren. Hier zijn zowel XML en JSON API beschikbaar voor. Om deze API te gebruiken heb je wel een account nodig. Uit de API-documentatie kan er gedetailleerde informatie gehaald worden.

HTML Link Checker

Deze HTML link checker leest een HTML-document, XHTML-document of een CSS Style Sheet en maakt zo een lijst met links. Alle links worden gecontroleerd op bruikbaarheid en of ze niet dubbel op de lijst staan.

Bulk Domain Authority Checker

Met deze ook gratis domein authority checker kun je tot 10 domeinen gratis controleren. Ook kun je er IP-adressen mee checken. U hoeft enkel een lijst URL’s te geven en deze worden door Bulk Domain Authority Checker allemaal nagekeken.

Meta Tag Extractor

Deze Meta Tag Extractor verzamelt informatie over HTML webpagina’s, zoals zoekwoorden, meta titels en de meta omschrijvingen. Dit wordt door Meta Tag weergegeven via een lijst. Meta Tag heeft verschillende mogelijkheden om een lijst uit te draaien in csv-bestand zodat je daarna eenvoudig in Excel alle meta dat kunt optimaliseren en de keywords kunt verdelen over de pagina´s.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties