No Cure No Pay SEO Abonnement, Wel Doen of Niet Doen?

No cure no pay seoBij Simple Seo krijgen wij vaak de vraag of wij een no cure no pay abonnement aanbieden. Hieronder willen we graag uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van het kiezen voor een no cure no pay abonnement. We verwijzen naar dit artikel wanneer ons dit gevraagd wordt zodat onze klanten een goede keuze kunnen maken. Laten we eerst naar de voordelen kijken:

De voordelen van het kiezen van SEO diensten op no cure no pay basis:

  1. Je weet precies hoe hoog je zult eindigen in de zoekmachines want je betaald voor bepaalde top posities.
  2. Aan de hand van het exacte lokale zoekvolume en onderstaande click through percentages kun je uitrekenen hoeveel extra bezoekers je ongeveer zult krijgen met deze top posities. En aan de hand van je conversie percentage op dit zoekwoord kun je berekenen of de kosten de baten overtreffen. Het conversie percentage bereken je door het aantal bezoekers dat binnenkomt op dit zoekwoord te delen door het aantal conversies dat wordt behaald met deze bezoekers. Dit is in te stellen in Google Analytics met behulp van conversion tracking.
  3. Omdat het SEO bureau je in de top 10, top 5 of top 3 moet behouden (afhankelijk van wat je hebt afgesproken) zul je ook vaak een plaatsje hoger staan omdat het SEO bureau ervoor wilt zorgen dat je niet buiten de top positie komt te staan en zal dus wat speling aanhouden.
Gemiddelde CTR van alle soorten zoekopdrachten
Gemiddelde CTR van alle soorten zoekopdrachten

Bron: SEOMoz Let op! Verschillende typen zoekopdrachten leveren verschillende click through percentages op. Volg de SEOMoz link om hier meer over te weten te komen.

Hieronder geven we de nadelen op van een no cure no pay SEO contract:

Het is namelijk onmogelijk om precies te weten hoe hoog een site zal ranken na het afronden van bepaalde SEO diensten en wel om de volgende redenen:

  1. Het is niet mogelijk om precies te weten hoe Google reageert op verschillende zoekmachine optimalisatie diensten die worden uitgevoerd. De algoritmen van Google bestaan uit meer dan 1000 rankings factoren en het is onmogelijk om precies te weten wat voor effect web pagina optimalisatie of bijvoorbeeld het plaatsen van een backlink naar een site zal hebben. Uiteraard is het wel mogelijk om een schatting te maken aan de hand van ervaring en concurrentie analyse maar het blijft natte vinger werk.
  2. Google komt continue met updates van zijn algoritme. Zo´n 2x per jaar vind er een grote algoritme update plaats maar de kleine updates waar verder niet over wordt uitgeweid door Google zijn er veel vaker. Daarnaast zijn Google Penguin en Google Panda updates ook frequent en zorgen er ook voor dat de rankings elke keer flink worden opgeschud. Een belangrijke factor waar we geen invloed op uit kunnen oefenen maar natuurlijk wel rekening mee houden door ons te concentreren op kwalitatieve website promotie.
  3. De rankings van uw site fluctueren continue. Het is onmogelijk om te garanderen dat een site 100% van de tijd op een bepaalde top positie blijft staan. Daarnaast is het extra werk om dit elke dag bij te houden en rapporteren wat dus doorberekend zou moeten worden in de prijs die u betaald.
  4. De concurrentie zit meestal niet stil en is vaak ook bezig met zoekmachine optimalisatie. Dit gaat helemaal op in branches waarin de concurrentie hevig is. Dit is ook een factor waar je dus geen grip op hebt en daarom zou het beloven van een top positie dus veel meer inspanning kunnen kosten dan van tevoren geschat is.

Nadelen van het in zee gaan met een no cure no pay SEO bedrijf

  1. U moet zich afvragen of een zoekmachine optimalisatie bedrijf dat alleen werkt met no cure no pay contracten wel echt voor u aan de slag gaat. Deze bedrijven kunnen er namelijk voor kiezen om zoveel mogelijk klanten aan te nemen in de hoop dat er veel klanten bij zitten die zoekwoorden uitkiezen waar weinig concurrentie op is zodat ze snel die zoekwoorden in de top kunnen krijgen en dus snel kunnen cashen. U kunt er haast wel vanuit gaan dat wanneer u een zoekwoord kiest waar echt concurrentie op is dat ze hier liever niet hun tijd en energie aan gaan besteden wanneer ze voor andere zoekwoorden veel minder moeite hoeven te doen.
  2. Wanneer er teveel gelinkt wordt naar uw site met dezelfde anchor text (link tekst) dan heeft u kans op een Google penalty waar u niet meer volledig van kunt herstellen. Vooral sinds de laatste Google Penguin updates is het van belang dat er ook gelinkt wordt met algemene termen die webmasters normaal gebruiken om mee te linken naar een site. Woorden waar op een natuurlijke manier vaak mee gelinkt wordt zijn uw url, website, klik hier, kijk hier en meer van dat soort algemene termen.
  3. Meestal vragen no cure no pay SEO bedrijven u om zelf de zoekwoorden aan te leveren in de hoop dat u aan komt zetten met zoekwoorden waar weinig concurrentie op is. De adviserende rol die deze SEO bedrijven zouden moeten aannemen ontbreekt hier.

Waarom kiezen voor SEO diensten op maat?

Zoals u kunt zien uit onze resultaten denken wij graag met u mee en zullen u aanbevelen met welke zoekwoorden u veel gericht verkeer kunt binnenhalen. Wij adviseren dan op welke zoekwoorden er relatief gezien veel maandelijkse lokale zoekopdrachten zijn en relatief gezien weinig concurrentie. Tevens houden we rekening met de echte “buyer keywords” en dit zijn juist vaak de zoekwoorden waarop de concurrentie hevig is maar waar u ook meer verkopen uit zult genereren. Wij zijn dus niet bang voor een beetje concurrentie en denken altijd met u mee met welke zoekwoorden u meer verkopen via uw site kunt genereren en houden tevens rekening met de optimalisatie voor conversie op uw website want wat heeft u aan veel bezoekers op uw site als ze niet eens aankopen gaan doen. Wij focussen ons op het algehele ranking resultaat en gezondheid van uw website en wij linken op een natuurlijke manier naar uw website en gebruiken we hiervoor dus veel meer verschillende zoekwoorden in de anchor teksten dan wanneer u een SEO bedrijf uitkiest dat op no cure no pay basis werkt aangezien die alleen belang hebben bij top resultaten van slechts enkele zoekwoorden waarvoor u de overeenkomst bent aangegaan (waarschijnlijk geen zoekwoorden met hoge concurrentie). Onze klanten zitten niet vast aan een contract. Wij blijven een adviserende rol aannemen in het gehele SEO proces en wanneer onze klanten niet genoeg rendement halen uit de investering zijn ze altijd vrij om te stoppen. Dit is bij no cure no pay SEO bijna altijd anders aangezien u dan een contract aangaat voor meestal minimaal 6 maanden. Dus voordat u overweegt om met een no cure no pay bedrijf in zee te gaan neem dan bovenstaande zaken goed mee in uw beslissing. Wilt u toch een no cure no pay seo overeenkomst aangaan dan kunt ook ook bij ons terecht. In dat geval zult u een overeenkomst aangaan voor 6 maanden. In beiden gevallen kunt u contact met ons opnemen en een gratis offerte op maat aanvragen.

Vergelijkbare berichten